Over mij

“Ik denk dat de grootste behoefte van mensen uiteindelijk is om begrepen te worden. Dat is een behoefte van je hart”

– Stephen Covey –

Het verhaal achter
een goed gesprek

Mijn naam is Josée Gobets (1964). Na mijn HBO-IW studie heb ik een aantal jaren gereisd. In 2002 ben ik gaan werken in de zorg en ben werkzaam geweest in diverse functies.
In 2012 heb ik mijn baan als manager opgezegd en ben mijn eigen onderneming begonnen. Sindsdien werk ik als docent, trainer en coach voor diverse organisatie en ook nog steeds binnen de zorg.

Ik hou van mensen en ik vind het bijzonder boeiend om uit te wisselen en te horen wat mensen beweegt en wat hun drijfveren zijn. Het viel mij al op jonge leeftijd op dat ieder mens gehoord wil worden, maar dat het weinig voorkomt dat men “echt” gehoord wordt. Ik ben van nature een luisteraar en door dat ik altijd doorvraag heb ik gemerkt dat mensen zich dan heel open en kwetsbaar op durven te stellen. Men liet zich zien en door de vragen die ik stelde kreeg men inzicht in zichzelf. Het viel mij ook op dat het moeilijk is voor velen om echt te luisteren naar de ander. Niet vanuit desinteresse, maar vanuit herkenning en enthousiasme en de drang om ook te willen delen. Met als resultaat dat de luisteraar zelf de spreker wordt, terwijl de ander nog niet klaar is met zijn verhaal.

Zelf heb ik vele cursussen, workshops en trainingen op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling gedaan. Dit doe ik nog steeds, omdat ik heb ervaren dat persoonlijke ontwikkeling leidt tot bewustwording en groei. Zo heb ik ook ontdekt dat persoonlijk geluk positief bijdraagt aan het werk.

 

Een goed gesprek draagt graag bij aan betrokkenheid bij de ander, zelfontwikkeling en meer plezier privé en op de werkvloer.”

Mijn wijze van doceren, trainen en coachen is erop gericht om mensen bewust te maken van wat er in hen speelt en wat hen beweegt. Gevoelens en emoties, overtuigingen en patronen, gedachten en gedrag, alles mag er zijn, er kan immers niks anders zijn dan dat wat er is. Zelfreflectie is essentieel zowel in het privéleven als binnen het werk.

Mensen die positief in het leven staan en met plezier naar hun werk gaan zijn ook betrokken en voelen zich verantwoordelijk. Ze melden zich minder snel ziek omdat ze positiever in het leven staan. Immers geest en lichaam zijn een. Ziekteverzuim binnen de zorg vraagt veel aandacht omdat het hoog is.

Door tijdig te investeren in teams/ medewerkers is een organisatie preventief bezig wat een grote besparing oplevert en medewerkers vitaler en blijer aan het werk houdt.
Voorkomen is beter dan genezen!

Locatie

Havikshorst 89
2317AM Leiden

In samenwerking met:

www.deluistercompagnie.nl

Contact

(+31) 06 41767749
info@eengoedgesprek.life